Google Easter Eggs

Google Easter Eggs

Een easter egg is een verborgen boodschap die gebruikers kunnen vinden in een computerprogramma, game, boek of website.

Autofabrikant Tesla heeft veel free publicity behaald door de toepassing van een easter egg. Gebruikers hadden namelijk ontdekt dat 10 keer drukken op de laadknop er voor zorgde dat de kleur van het licht veranderde in alle regenboog kleuren. Het gevolg was dat veel mensen dit filmden en deelden op social media, al met al een goede zet van Tesla.

Google verstopt ook regelmatig leuke “easter eggs” in zijn producten, we zullen onze vijf favoriete easter eggs met jullie delen.

#1 Solitaire

Wanneer je in de zoekmachine van Google zoekt naar “solitaire” dan krijg je de optie om het populaire spel meteen te spelen. Nadat je hebt doorgeklikt krijg je zelfs de keuze tussen de modus “eenvoudig” en “moeilijk”.

#2 Do a barrel roll

Door de zoekterm “do a barrel roll” in Google in te voeren zal je zien dat je scherm 360 graden draait. Dit is een mooi voorbeeld van een typische easter egg, het praktische nut van deze actie is moeilijk uit te leggen. Het heeft echt als doel om de gebruikers te vermaken, dat is met deze easter egg goed gelukt aangezien hij al vele jaren actief is.

#3 Pacman

Onze nummer drie van de easter eggs is een game die bij veel mensen bekend is. Door te zoeken naar “pacman” krijg je de optie om het gelijknamige spel te spelen in de Google Doodle. Google past de Doodle, een aangepast logo bovenaan de zoekmachine, regelmatig aan vanwege internationale feestdagen en speciale evenementen. Hierbij kan gedacht worden aan Kerstmis, Halloween maar ook tijdens het 30-jarig jubileum van Pacman. Deze Doodle is nog steeds te benaderen en te spelen door te zoeken naar “pacman”. De eenvoud van dit spel maakt het lastig om te stoppen als je eenmaal bent begonnen dus je bent gewaarschuwd.

#4 Askew

Het invoeren van de zoekterm “askew” in Google zorgt er voor dat de zoekresultaten gekanteld worden. De betekenis is immers hellend of schuin aflopend en dat is dan ook precies wat er met de zoekresultaten gebeurd nadat je gezocht hebt naar askew. Het is een subtiel maar grappig effect, na nogmaals te zoeken naar een andere zoekterm zal het weer opheffen.

#5 Boter kaas en eieren

Om af te sluiten nog een zeer bekend spel wat zowel in het Engels als het Nederlands te vinden is. Door te zoeken naar “boter kaas en eieren” of “tic tac toe” komt er meteen het welbekende speelveld met de 9 hokjes tevoorschijn. Er kan op verschillende moeilijkheidsniveaus tegen de computer gespeeld worden of tegen een andere persoon, helaas wel op één computer dus niet tegen een bekende op afstand.

Aangezien we bij Nextresult actief bezig zijn om de vindbaarheid van onze klanten te optimaliseren in o.a. de zoekmachine van Google kunnen we deze easter eggs erg waarderen. Zelf proberen we ook zo goed mogelijk de Google “code” te kraken zodat onze klanten tegen zo laag mogelijke kosten goed gevonden worden. Het is leuk om te zien dat Google soms creatieve extra’s in de zoekmachine verstopt heeft. Nu we dit in kaart hebben gebracht gaan we snel verder met de vindbaarheid van onze klanten, bij voorkeur in zoekresultaten die niet 360 graden draaien op het scherm!

 

Geen reactie's

Geef een reactie