How To: Werken met Expanded Text Ads | Nextresult
2805
post-template-default,single,single-post,postid-2805,single-format-standard,,footer_responsive_adv,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-17.2,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11.1,vc_responsive
 

How To: Werken met Expanded Text Ads

How To: Werken met Expanded Text Ads

Wat zijn Expanded Text Ads

Er is al veel over geschreven en enkele bureaus zijn inmiddels ook al aan het testen met de nieuwste advertenties die Google onlangs in Bèta heeft uitgerold. Eind April heeft Google al aangekondigd in Nederland te willen testen met Expanded Text Ads. Eind Juni is deze dan van kracht geworden en kunnen we als een van de eersten gaan testen met de nieuwste ontwikkeling van Google.
Met de invoering van Expanded Text Ads heeft Google de tweede grote wijziging in korte tijd doorgevoerd sinds het bestaan van adwords. Eerder dit jaar zagen we de complete Lay out al veranderen waardoor we de rechterkolom kwijtraakten en er ook minder advertenties vertoond worden op de eerste pagina.
De tweede grote wijziging heeft met name invloed op de afmeting van de tekstadvertenties. Jarenlang waren we beperkt in onze teksten maar dat is nu voorbij. Met Expanded Text Ads biedt Google 47% meer ruimte aan adverteerders om hun boodschap te verkondigen.

Expanded Text Ads

Bron: Google Pitchdeck

In bovenstaande afbeelding is de oude situatie weergegeven naast de nieuwe situatie die bereikt wordt met de inzet van Expanded Text Ads.

Hoe Expanded Text Ads in te zetten

Google heeft de officiële uitrol van Expanded Text Ads gepland staan voor Q3 van 2016, maar wij mogen er nu al mee testen. Doordat de systemen van Google op dit moment de update nog niet ondersteunen gaan we op een aangepaste manier aan de slag.

Stap 1:
Maak een Excel bestand aan met de volgende kolommen:

Ad state: De status van je advertentie. Plaats deze op ‘Active’
Customer ID: Plaats in deze kolom je Client-ID van je Adwords campagne
Campaign: Naam van je campagnes.
Ad group: De naam van je Advertentiegroepen
Headline 1: De titel van je advertentie (deze mag 30 tekens bevatten)
Headline 2: De 2e regel van je titel, deze verschijnt naast Headline 1 (deze mag eveneens 30 tekens bevatten)
Description: De beschrijving in je advertentie (mag 80 tekens bevatten)
Path 1: Laat hierin zien binnen welk deel van de website de bezoeker gaat landen
Path 2: Laat hierin zien binnen welk deel van de website de bezoeker gaat landen
Final URL: Bestemmings-url
Mobile URL: Heb je nog een mobiele website, dan kun je hier de landingspagina van de mobiele website invoeren.

Het is handig om vanuit de Google Adwords editor alle actieve advertenties te importeren naar Excel en vervolgens de indelingen aan te passen.

Stap 2
Alle advertenties aangepast naar Expanded Text Ads in je excel document? Dan wordt het nu tijd om dit bestand te uploaden naar je Adwords campagne.
Doe dit door gebruik te maken van Bulkbewerkingen en kies vervolgens Bulkuploads waarin je de uploads kunt beheren.

Bulkuploads Google

Mocht je document nog fouten bevatten dan krijg je hier een duidelijke melding van. Download vervolgens het document welke de fouten bevat en pas de fouten aan. Vervolgens kun je dit bestand weer opnieuw aanbieden via Bulkuploads.

Hoe zien Expanded Text Ads er uit in Google

De afgelopen week hebben we bij meerdere klanten de Expanded Text Ads ingezet en we zien dat deze al goed opgepakt worden. Google zelf geeft echter aan dat het verstandig is om de ‘oude’ advertenties voorlopig nog actief te laten totdat deze update volledig is uitgerold.
Expanded Text Ads moeten een sterke verbetering gaan geven in CTR, daarnaast kunnen we door de uitbreiding in aantal tekens een betere en completere boodschap tonen aan de bezoeker.
Nextresult is één van de bureaus die alvast mag testen met Expanded Text Ads. Met deze primeur kunnen we direct al nieuwe waardevolle inzichten opdoen.

Expanded Text Ads nog niet gespot in Google? Hier dan alvast een voorproefje!

 

ExpandedTextAds

Aan de slag met Expanded Text Ads

Google heeft de uitrol van Expanded Text Ads gepland voor Q3 van 2016. Nextresult is inmiddels de Expanded Text Ads aan het testen met 2 klanten. De verwachtingen zijn hoog! Met deze primeur verwachten we nog meer rendement te gaan behalen voor onze klanten. Wil je meer weten over de mogelijkheden? Neem dan vrijblijvend contact met ons op, wij leggen je graag uit wat we voor je kunnen doen!

 

Geen reactie's

Geef een reactie