Zoekmachine optimalisatie (SEO)

Jouw website hoger in Google doormiddel van zoekmachine optimalisatie? Wij helpen je graag met een bewezen aanpak! Kom gerust eens langs om kennis te maken!

Wat is zoekmachine optimalisatie (SEO)

Zoekmachine optimalisatie (SEO) zorgt voor een goede vindbaarheid in de organische zoekresultaten van Google welke zichtbaar zijn direct onder de 4 advertenties van de pagina. Om jouw doelgroep te bereiken middels zoekmachine optimalisatie zijn de volgende 3 factoren van belang:

  • Techniek
  • Content
  • Autoriteit

Een website optimaliseren is geen doel op zich. Zorgen voor rendement uit jouw online investeringen wel. Daarom vinden wij het van belang om zoekmachine optimalisatie in te zetten gericht op de bezoeker.

Seo model

Waarom zoekmachine optimalisatie belangrijk is?

Dagelijks maken miljoenen mensen gebruik van zoekmachines als Google wanneer zij op zoek zijn naar producten of diensten. Door je website goed vindbaar te maken middels zoekmachine optimalisatie zorg je ervoor dat op lange termijn bezoekers steeds jouw producten of diensten vinden. Zoekmachine optimalisatie zorgt voor topposities in de zoekmachine wat zeer relevant verkeer oplevert. Het is daarom voor elk bedrijf relevant om goed gepositioneerd te zijn in zoekmachines op relevante zoektermen.

Hoe zorgt Nextresult voor goede posities?

Google hanteert een algoritme wat ervoor zorgt dat de meest relevante websites getoond worden na een zoekopdracht. Hierbij houd Google rekening met meer dan 244 criteria. Zoals al eerder benoemd deelt Google SEO in op 3 categorieƫn. De website dient technisch volledig goed ingericht te zijn zodat Google geen problemen ondervindt bij indexatie. Vervolgens is het belangrijk om relevante content op te nemen in de website welke ondersteunt wordt door een optimale site- en url structuur, gebaseerd op een uitgebreid zoektermen onderzoek. Er zijn maar 10 posities op de 1e pagina, de hiƫrarchie wordt bepaald doormiddel van autoriteit. Door een mix van kwalitatieve en kwantitatieve backlinks die leiden naar jouw website bepaald Google de autoritaire waarden. Om goede backlinks te verkrijgen is het belangrijk om actief linkmarketing in te zetten. Wij van Nextresult hebben een groot netwerk van o.a. bloggers, pr bureaus en partners waardoor linkbuilding erg succesvol wordt ingezet.

Meer weten over zoekmachine optimalisatie (SEO)?

Neem dan vrijblijvend contact met ons op!