Mobiel & online, een populaire trend, maar hoe kun je hier het beste op inspelen met je website en AdWords campagnes?

Wat gisteren nieuw was, is vandaag alweer ‘gewoon’ en wat morgen komt, moest je vorige week al kennen. Maar welke dingen zijn vandaag alweer gewoon en welke kennis moest je vorige week al in huis hebben? Nextresult heeft de belangrijkste trend in online marketing voor je uitgezocht en toegelicht hoe je daarop kunt inspelen met je bedrijf. Er kan een hele waslijst met trends worden gemaakt, niets volgt zich zo snel op als de ontwikkelingen binnen online marketing. Maar wij zijn zo vriendelijk geweest om het alleen bij mobiele websites te houden en zoals je zult lezen is dat al een flinke eerste stap in het bijhouden van alle trends.

Zoeken, adverteren, vinden..

Hopelijk heb je dit al heel vaak gehoord: mobiel speelt een belangrijkere rol dan ooit in online marketing! Dit kan niet genoeg benadrukt worden aangezien veel bedrijven uit het MKB denken dat het met een responsive website wel goed is ingevuld voor de komende jaren (als ze deze al hebben). In 2016 werd de kracht van mobiel voor het eerst opgemerkt in het bedrijfsleven. Vorig jaar zijn er voor het eerst meer websites bezocht vanuit mobieltjes dan desktoppen. Maar ook als online marketingbureau merken wij de kracht van mobiel. Voorheen was het voldoende om elk kwartaal een formule op bodaanpassing voor mobiel toe te passen, voortaan doen we dit maandelijks voor al onze klanten. Als we dit niet doen zien we dat direct terug aan het verkeer dat wel of juist niet converteert bij een slechte landingspagina voor mobiel. Bij veel verkeer vanuit mobiele apparaten en een slechte landingspagina komen hoge kosten kijken als de meeste bezoekers deze pagina direct weer verlaten.

Kortom: zorg ervoor dat je website responsive én mobielvriendelijk is. Wat wij vaak zien is dat bedrijven tevreden zijn op het moment dat er een responsive website online staat. Dit wordt vervolgens niet eens zelf door deze bedrijven getest en zouden ze dat wel doen dan blijkt vaak dat deze wel responsive is, maar niet 100% mobielvriendelijk. Door zelf eens goed door je website heen te scrollen op je mobiel wordt je vaak al een stuk wijzer wat betreft verbeteringen. Let daarbij op het volgende:

  • Snelheid: meer dan de helft van alle bezoekers verlaat de mobiele website als het laden langer dan drie seconden duurt;
  • Korte invulformulieren: vraag alleen gegevens die je bedrijfstechnisch nodig hebt en werk met automatische aanvulling voor gegevens;
  • Betaalproces: zorg voor meerdere betaalmethoden, een soepel betaalproces en correcte verwijzingen naar de betalingspagina;
  • Doelgericht: bezoekers zijn in de meeste gevallen op zoek naar productinformatie, prijzen, directe aankoop of contactgegevens. Zorg dat dit binnen drie klikken gevonden is en laat alle overige content weg. Bezoekers die op je mobiele website binnen komen hebben als doel zo snel mogelijk te vinden wat ze op dat moment nodig hebben aan informatie, niet voor een uitgebreide oriëntatie.

Test dit ook uit!

Plan van aanpak

Wat ga je nu eigenlijk als eerste doen? Je mobiel pakken en de website van je bedrijf uitproberen natuurlijk! Loop bovenstaande punten na en als dit niet optimaal is neem dan direct contact op met je websitebouwer. Het belang van mobiele websites wordt over het algemeen steeds belangrijker, vraag je daarom af hoe dit in jouw branche is. We sluiten de blog af met een formule vanuit Google en een stappenplan om de bodaanpassing voor desktop, mobiel en tablet te berekenen en door te voeren. Hieronder wordt uitgelegd hoe je de bodaanpassing per apparaat stap voor stap kan doorvoeren voor het zoeknetwerk.

1. Log in op je AdWords-account.

2. Klik op de campagne en vervolgens de advertentiegroep die je wilt aanpassen.

3. Selecteer het tabblad instellingen en klik vervolgens op apparaten.

4. Pas voor elk apparaat onderstaande formule toe.

5. Klik in de kolom bodaanpassing op de streepjes van het betreffende apparaat.

6. Kies verhogen of verlagen in het dropdown menu en voer een percentage in, dit is afhankelijk van de uitkomst bij stap vier.

Samenvattend kan worden geconcludeerd dat het voor de meeste branches steeds belangrijker wordt om via mobiel gevonden te worden en dat het zoekgedrag op een mobiel anders is dan via desktop. Essentieel is om te analyseren wat de gevolgen zijn van het zoekgedrag van je bezoekers en om op basis daarvan je website en SEA campagnes aan te passen. Met name een responsive website en een 100%(!) score in mobielvriendelijkheid en bodaanpassingen voor mobiel voor elke advertentiegroep.

Wil je graag een keer sparren over de mogelijkheden die jouw website en campagnes kunnen bieden op het gebied van mobiel? Laat een reactie achter en dan geef ik zo snel mogelijk antwoord. Natuurlijk kan je Nextresult ook altijd bereiken via de contactgegevens onderaan de pagina.

10.929 Reactie's

Geef een reactie